Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ-ΟΙ ΛΥΠΗΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ

Με ημέρα αρχίζει η εβδομάδα,
με ημέρα τελειώνει.
Κι η Κυριακή, κόμπος σφιχτός
να μη λυθούν οι εβδομάδες.
Έρχεται πάντα από το ίδιο Σαββατόβραδο
και φέρνει λίγο ύπνο παραπάνω το πρωί
και το θεό, όσο τον δίνουν οι ορθρινές καμπάνες.
Λίγο να σταθείς στ' ανοιχτά παράθυρα
και να κοντοσταθείς σ' αυτά που δεν συμβαίνουν,
περνάει η ώρα.
Δημοτικά τραγούδια απ' τα παράθυρα
ποια γυναί- ποια γυναί- ποια γυναίκα θα σε πάρει,
σιγά σιγά η Κυριακή μεσουρανεί
σαν τρομαγμένη απορία.

Στις γειτονιές
περνάνε γύφτισσες να πω το ριζικό σου,
ποια γυναί- ποια γυναί- ποια γυναίκα θα σε πάρει,
δημοτικά τραγούδια απ' τα παράθυρα, ριζικά.
Πιο πέρα κάποιο ντέφι, έν' αρκουδάκι
δείξε πώς βάζουν πούδρα τα κορίτσια
στον καθρέφτη, πώς γδύνεται η Μονρόε...

Μη γελάς. Βρέθηκε κάποτε νεκρή η Μονρόε.
Με πράγματα που δεν αντέχουν μη γελάς.

Αχ, οι λυπημένες φράσεις, οι λυπημένες λέξεις,
πώς μοιάζουν στους τυφλούς οργανοπαίχτες
στους δρόμους τους εμπορικούς, τις Κυριακές.

Να είχαμε μιαν άνοιξη.
Μη γελάς.
Με πράγματα που δεν υπάρχουν μη γελάς.
Ας λένε τα πουλιά κι οι μυρωδιές στα πλάγια
πως είναι Απρίλης.
Το λένε τα πουλιά κι οι έρωτες των άλλων.
Εμένα μ' εξαπατούνε οι θεοί
κάθε που αλλάζει ο καιρός,
κάθε που δεν αλλάζει.
Μη γελάς.
Έαρ δεν γίνεται
με ρίμες
ήλιοι-Απρίλιοι,
ήλιοι-Απρίλιοι,
ομοιοκατάληκτες στιγμές,
χρόνος χρωμάτων,
στρέμματα φωτός,
χαμομηλιών ανυπομονησία να μυρίσουν.
Δημοτικά τραγούδια απ' τα παράθυρα
ποια γυναί- ποια γυναί- ποια γυναίκα θα σε πάρει,
κι όλα τ' άλλα τρόποι
για να πεθαίνουνε ανώδυνα τα ημερολόγια.

Την Κυριακή τραβάει σε μάκρος
των τραγουδιών η αγωνία
ποια γυναί- ποια γυναί-

Αχ, οι λυπημένες φράσεις, οι λυπημένες λέξεις,
στους δρόμους τους εμπορικούς,
τις Κυριακές τις ανοιξιάτικες.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Να τον χαιρομαστε τον διευθυντή μας.

Οτι ο διευθυντης της χειρουργικής κλινικής είναι ανυπόθετος, φαίνεται που τη συνδικαλιστική του δράση. Γίνεται μάνα μου πολιτικός και αθρωπος????
Οτι σαν γιατρός εν πολλά καλός,είναι μια φήμη που κυκλοφορεί μαζί με τες άλλες ιστορίες, που εν κάπως φοιτσιάρικες και εν θέλω να τες αναπαράξω γιατί ενιξέρω αν εν αλήθκεια,πάντως αν εν αλήθκεια, πλις stay away που το χειρουργικό τμήμα του ΓΝΛ. Το γεγονός οτι φαίνεται στη φάτσα του οτι εν καθήκι, εν καθαρά δική μου αποψη και μπορεί να μεν εχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τζινο που εχει σχεση με την πραγματικότητα πάντως εν οτι ενα 15-30% των χειρουργικών ασθενών είναι παχύσαρκα θηλυκά (Στην πλειοψηφία) που τους χειρουργεί ο ίδιος ο διευθυντης και πετσοκόφκει το στομάχι τους για να παστήνουν. Δηλαδή που τες 30 κλίνες, αν εξαιρέσεις κάποιες που παν για τα επέιγοντα, οι 5-7 πασιν για τζίντες ασθενείς που παστινίσκουν εις βάρος των δημόσιων ταμείων, και κάτσε εσύ που πρέπει να κάμεις ενα οποιοδήποτε χειρουργείο (π.χ κανένας καρκίνος) να περιμένεις να φκερώσει κρεβάτι για να χειρουργηθείς, επειδή εν διαθέτεις τα λεφτά να πάεις σε ιδιωτικό. (γιατί ξέρω οτι αν τα εδιέθετες θα επήεννες) Μιλούμε βεβαια για χαμηλοσυνταξιούχους, τους ίδιους που περιμένουν 4-5-6 μήνες να τους δει ενας ΩΡΛ η ενας οφθαλμίατρος.
Τελοσπάντων,το αν κερδίζει λεφτά ο κυριος διευθυντης που τες εγχειρήσεις για την παχυσαρκια δεν το γνωρίζω, οπως γίνεται σε ετσι περιπτώσεις, κάτι πιάνει το αυτί μου αλλα προτιμω να μεν το σχολιάσω. Μπορεί ναν ουλλα κακοήθειες.
ΟΜως σήμερα πιστευκω πραγματικά οτι εφκαλλε τζε το σιοινί τζε το παλλούτζι ο μπασταρτος. Εφερε τη γραμματέα του να κάμει ανόρθωση στήθους και προσθήκη σιλικόνης. Και επειδή εν επιτρέπουνται ετσι εγχειρήσεις, εγραψε πας το χαρτί οτι εννα της κάμει βιοψία μαστών μισιη μου. Τζε εν κανεί, που χρησιμοποιεί την δημόσια κλινική για τες υποθέσεις του, λόγω του παράνομου της πράξης του, σήμερα ενεγινε καμιά άλλη προγραμματισμένη εισαγωγή (που εν περνα μέρα που να μεν έχουμε τουλαχιστον 6-8) δηλαδή εμετακίνησε τουλάχιστον 6 χειρουργία, για να βάλει παρανόμως βυζιά στην γραμματέα του. (το ευλογο ερώτημα κρατώ το για το τέλος)
Τζε άλλοι οι ππεζεβέγκηες οι ακόλουθοι του αλλοι μαλάκες με περικεφαλαία, ελαλούσαν το κρυφά μεταξύ τους τζε εγελούσαν (μα γιατί εν θα γίνουν εισαγωγές σήμερα? υπάρχουν 2 λόγοι,ο δεξις και ο αριστερος)


Ρε μα είμαστε σοβαροί??? ολόκληρη η λειτουργία της χειρουργικής κλινικής διακόπτεται για να βάλει βυζιά η γραμματέας???
Τζε τουτος ο ανθρωπος, τουτο το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΕΣΙΗ θελει να βαλει υποψηφιότητα για βουλευτης!!

Ειλικρινά εσιει που την ώρα που το έμαθα νομίζω η πίεση μου εν σταθερά στο 20. Εν θέλω να το αφήσω να ππέσει χαμέ, ενεν μόνο τουτο, εν η ολη του συμπεριφορά που υποδηλώνει οτι είδεν το νοσοκομείο ως την προσωπική του κλινική. Κάπως πρέπει να μπει στη θέση του. Ενιξερω τι να κάμω, εσιει κανένα δικηγόρο τζαμέ εξω να μου δώσει καμια συμβουλή? Να φκω στες εφημερίδες να τον κράξω? Αλλά πάλε εν ελάχιστα τα στοιχεία μου, και ευκόλως αντικρουόμενα.

Θελω να διευκρινίσω οτι ενέχω τιποτε εναντίον της χειρουργικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας οταν γίνεται σε ατομα με πραγματικό πρόβλημα παχυσαρκίας και πραγματικό πρόβλημα υγείας. Αλλά να ερκεται η κάθε κυράτσα με λίο μεγάλο κώλο, και να θελει να παστήνει free, ε σορυ αλλά εν τζε πληρώνουμε γιαυτό τους φορους! Τζε ατε η γαστρεκτομή, οι κοιλιοπλαστικές γιατι να πληρωνουνται που το δημόσιο?

τζε η τελευταία ερώτηση

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΟΣ ΣΑΣ???
ΙΝΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΝ ΕΣΙΕΤΕ ΕΣΕΙς ΜΕ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ?

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Ποίηση και μουσική

Ευχαριστώ τον συν- μπλόγκερ της αλλης όχθης που μου εσύστησε μέσα που το ποστ του τουτον τον αρκετά ενδιαφέροντα Ελληνα ποιητή, ομολογώ οτι εν τον ήξερα και εξαφνιάστηκα ευχάριστα. Παίρνω το θαρρος να αναδημοσιεύσω το λινκ , και να προσθέσω ενα τραγούδι που εγράφτηκε για τον ποιητή απο τον Διονύση Σαββοπουλο, και ετραγούδησεν το με την ηλεκτρική φωνή του ο Μανος Ξυδούς. Πρεπει να πω οτι παρόλο που η φωνή του ήταν πραγματικά ξεχωριστή, ο ίδιος ηταν τοσο διακριτικός ως παρουσία που μονο τωρά που επεθανε εσυνειδητοποίησα οτι εννα μου λείψει.
για καποιο λογο εν μπορω να το βάλω στο μπλογκ, οπότε κλικ δαμε οποιος θέλει. Εν πραγματικά ομορφο τραγούδι.

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Danke schön!


Epiasa to pio telio doro ever
kai itan mesa se mia tsenta pou mou ekame doro mia germanida filenada. eipa tis pou ena paei germania an to evrei na mou to piasei. telika exiasa to telia kai anoiw tin tsanta kai 8orw to. esigkini8ika :)

prepei nan 15 xronia sti vivlio8iki tis, exei kitrinismenes selides je to onoma tis filis mou stin proti selida. Haha je tora ethimi8ika oti otan mou ediouse to doro mou kati eipe gia xrisimopiimena dora pou mporei na exoun parapanw axia pou ta kenouria, alla imoun pas ta pota mou kai enedosa simasia. oi apla parapanw axia, oullin tin axia tou kosmou.

Danke schön lieber Suzi!

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

ΠΟια εμπιστοσυνη σε ποιους θεσμους

Δείτε λίγο εδώ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/04/2010_331934
και εδω
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=149288

Πολλοι θα σπεύσουν να κατακρίνουν την συμπεριφορά του 17χρονου που αρνείται να συμμετάσχει στη δίκη για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ισως και να αναρωτιούνται τι σοι φίλος είναι αυτός που δεν παλεύει για τη δικαίωση του ονόματος του ανθρώπου που δολοφονήθηκε μπροστά του, δίπλα του.

Εχω αηδιασει με οσα εχω διαβάσει γιαυτή την υπόθεση μέχρι σήμερα. Το τι επιχειρήματα εχει χρησιμοποιήσει ο συνήγορος των δολοφόνων για να αθωώσει τους πελάτες του,κάμνουν το στομάσιη μου να δίνεται κόμπο. Σκέφτου τωρά, να εχεις δει τον φίλο σου να πεθανίσκει, να πέφτει μπροστά σου και να αιμορραγεί, να αφήνει την τελευταία του πνοή τζε ο δολοφόνος του να γυρίζει ήρεμα τζε να φέφκει σα να με συμβαίνει τίποτε... τζε μετά να ακούεις στο δικαστηριο τον δικηγόρο του να μιλά για τον νεκρό σαν να ήταν απόβρασμα της κοινωνίας, (ενας 16χρονος,αν είναι δυνατον) να σύρνει μηνύσεις δεξια και αριστερά σε οποιοδήποτε τολμά να καταθέσει εναντίον των πελατών του, να κατηγορεί ουλλους τους μάρτυρες αναξιόπιστους,ψευτες και βαλτους, τζε να βλέπεις το δικαστήριο να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν καθε γελοίο επιχειρήμα τζε τες άκυρες ενστασεις του. Καταλάβεις το οτι, σε τζιντο δικαστήριο του παραλόγου, που η αλήθκεια σου, που την είδες με τα μα8κια σου τζε κάθε νύχτα ξαναζεις την ως εφιαλτη, αμφισβητείται με τον πιο χυδαίο τρόπο που ενα δικηγόρο που γίνεται τοσα χρόνια ρομπα στες ειδήσεις του σταρ τζε εκπροσώπησε σε δικαστήρια τα μεγαλυττερα λέσια εξασφαλίζοντας τους ευνοική εκβαση παρόλα τα επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον τους.

Εν αμφιβάλλω οτι ο μιτσης εν ράκος ψυχολογικά,ειδικά μετά που όσα ακουσε τις προηγούμενες μέρες της δίκης . Μπορώ να καταλάβω γιατί έχασε την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της δικαιοσύνης. Εν πιστεύκω οτι εν τον ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης. Εν μια δικαίωση για τον νεκρό φίλο του. Αλλά καταλαβαίνει οτι η δικαστική απόφαση εν θα αλλαξει κάτι στη συνείδηση του κόσμου, που ξερει καλά ποιος εν ο δολοφόνος . Εν περιμενουμε κανένα δικαστήριο και κανένα Κουγια να μας αποδείξει ποιος εσκότωσεν τον Αλέξανδρο.

Άλλωστε ουτε γω εχω πολλή εμπιστοσύνη στη "δικαιοσύνη" μας. Αναγνωρίζω την αναγκαιότητα ενος δικαστηρίου που να είναι οσο γίνεται αμερόληπτο. Αλλά τουντα δικηγορικά παιχνίθκια που επιτρέπουν π.χ σε ενα δικαστήριο να μεν καταδικάζει τους αστυνομικούς που εμφανίζονται σε βιντεο να ξυλοκοπούν φοιτητες επειδή εν εμφανίζεται τζινος που ετράβησεν το βιντεο, ή επιτρέπουν στον αστυνομικό που εξυλοκόπησεν τον Αυγουστίνο να συνεχίζει την καριέρα του στο σώμα, ε σορυ, εν θα ήθελα να τα παίξω.

Και ίσως αν ημουν στη θέση του 17χρονου, να μεν αντεχα ουτε γω να εμφανιστώ στο δικαστήριο. Ισως να εστελλα και γω στο θκιάολο τουντο σάπιο σύστημα με τους θεσμούς του και τους θιασωτές του,όσο για τον Κορκονέα, που πρώτα σημαδεύκει κατευθείαν στην καρδια ενος έφηβου και μετά επικαλείται οτι ο εφηβος ηταν ταραχοποιος επειδη επαρεβρέθηκε σεναν αγώνα πόλο, εσιει 3 κοπελλου8κια που εχουν πατέρα δολοφόνο,τζε τουτο για μένα εν η πιο μεγάλη τιμωρία.