Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Που πάεις μάνα μου να φκάλεις μεροκάματο?

Σήμερα υποτίθεται εδούλευκα.

Το τι καθεστώς τρομοκρατίας έππεσε στη δουλειά εν περιγράφεται.Τωρά εννα ερτουν οι αναρχικοί,τωρά εννα έρτουν.Είχεν και πορεία στο κέντρο και ενιξέραμε αν θα εκατευθύνουνταν οι φασαρίες ως ποδά. Ηταν υπερβολικοί,είπα τους το,αλλά γαμώτο εβλεπες τους οτι αγχωθήκαν. Επιάσαν τους τηλ να κλείσουν το μαγαζι, στα Starbucks στην Κοραή εσπάσαν τα ουλλα και είχεν και υπάλληλους μέσα που εν επρολάβαν να φύουν,αν εβάλλαν και καμιά φωτιά ποιος ηταν να τους γλιτώσει?

Οπότε εφκάλαμεν εξω τους πελάτες και εκλειδώσαμε. Είχεν 2 μέρες είχα ρεπό and i really missed my job και επήα με όρεξη να δουλέψω. Εγύρισε μου που εφύαμεν ετσι,πλας χάνω και το μισθό της ημέρας. Και αν το εκρούσαν το μαγαζί,ποιος ηταν να μου δώσει το μισθό του μήνα? Και σκέφτου οτι υπάρχουν και ανθρώποι που τον χρειάζουντε παραπάνω που μένα.

Σκεφτου,αμα εμείς,που ήμασταν και μακρυά που τα επεισόδια είχαμεν ετσι προβλήματα, εν μπορώ να φανταστώ τι πανικός επικρατούσε στες κοντινές προς το κέντρο δουλειές (και εν μιλώ για τα πολυκαταστήματα στην Ερμου που ήδη εκαήκαν αλλά τζίνα που απειλούνται) Εσιει χειρότερο πράμα που το να νιώθεις ανασφάλεια μέσα στην πόλη σου,στη δουλειά σου?

Και ομως εχει. Τουτοι ετσι που τους βλέπω,αν δε σκοτώσουν ανθρωπο εν θα σταματήσουν. Και καλά να πεθάνει κανένας αστυνομικός (λεμεν τωρα), αν πεθάνει κανένας ασχετος περαστικός?

Αν περνά που τζαμέ το κοπελλούι σου και πιάσει το καμιά αδέσποτη? (τουτο λαλώ το ως αντιπαραβολή στο πολλά πρήχτικο και εκνευριστικό ερώτημα,και αν ηταν ο γιος σου στην καφετέρια? - σορυ δηλ. αλλά αν ειναι να νοιάζεσαι μόνο επειδή εν συγγενής σου ο αλλος, τι σκατά επιχείρημα ενι για να πείσεις οτι τα φαινόμενα εν κοινωνικά και απαιτούν την αντίστοιχη προσοχή ) εκνευρίζουμε να το ακούω,το ομολογώ. Λαλούν σου,"αν ηταν το κοπελλούι σου ετσι εννα έκαμνες? " και αντι να προσπαθούν να σκεφτούν και οι ίδιοι με οτι λογική μπορεί να ξεπηδήσει μέσα που τες στάχτες τουντης παράλογης και τριτοκοσμικής ιστορίας,προσπαθούν να κάμουν τον αλλο να σκεφτεί με εξτρα εμπάθεια και να δεί τα πράματα με μάτι που θολώνει αντί με καθαρό μυαλό.

Αχχχ ρε κακόμοιρε Αλέξη,εμελλε σου να δώσεις τη ζωή σου πρόωρα για να γίνεις ενα μικρό κομμάτι ιστορίας. Μένει να δούμε και τη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: