Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Με μια μουτζα μετράμε πλεον τα χρόνια που επεράσαν που την μέρα που εδώσαμε περήφανα (νοτ) τον ορκο του Ιπποκράτη μέσα στο πιο μεγαλοπρεπές κτήριο της Πανεπιστημίου. 5 Αυγούστου 2008. Θυμούμαι ακόμα που εκυκλοφορούσα μες τους 40 βαθμούς στις 12 το μεσημέρι βαμμένη σασμένη με το φορεματούι μου τζε τα δεκάποντα μου (κλασσικά φορεμένα μόνο μια φορά και καταχωνιασμένα για πάντα σε ενα ντουλαπι στο πατρικο) θυμα και γω της παραδοσης που θελει την ορκομωσία σαν ενα ακόμα πανηγυρι επιδειξης κάλλους. Εν με κοφτει βεβαια, αντιθετα με τις περισσοτερες φωτογραφιες της ζωης μου, φαινουμαι σχετικα καλη στες φωτογραφιες της ορκομωσιας. Φυσικα εχαθηκαν τζε τζινες μαζι με οοολες τις φωτογραφιες των φοιτητικων μου χρονων τη μέρα που τα εφτυσε ο δίσκος μου, αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει μια τυπωμένη. Οπως τζε να χει κατω που τους τυβεννους τζε τα ηλιθια καπέλα εφορούσαμεν ουλλοι τα καλα μας τζε ενομίζαμεν οτι ήμασταν σπουδαίοι επειδη ετελειωσαμεν μιαν ιατρικη.
5 χρονια. Τζε ουλλο το αγχος, τα πρωινα που εσερνούμασταν στες κλινικές για μια υπογραφη οτι οντως ειμασταν τζαμε, το ξενύχτι, τα στραβολαιμιάσματα πανω που τα βιβλία , η απογνωση του ενιξερω τιποτε μια μέρα πριν την εξέταση, οι φοιτητικές μας ανησυχίες τζε τα παναυρκα, τέλος.
Ενειχα χρονο να σκεφτώ τιποτε, την ιδια μέρα εκαταθεσα τα χαρτια μου για γενικη ιατρικη τζε την επομενη μερα ημουν στο τρενο για Κωνσταντινουπολη οπου εζησα ενα Αυγουστο μαγικο και ονειρεμένο. Το Σεπτεμβρη που εγυρισα στην Αθηνα επιασα δουλειά στα σταρμπακς και καπως ετσι εξεκίνησε η ζωή μου ως γιατρός :P

5 Αυγουστου, 5 χρόνια. Μεσα σε τουντα 5 χρόνια εκαμα την μπαρίστα, εκαμα ενα πέρασμα που μια σπουδαία καρδιολογική κλινική, εκαμα ενα τρισάθλιο preregistration στην Κυπρο οπου ομως ο χρόνος εκει εδωσε μου την ευκαιρία να γνωρίσω σπουδαιους ανθρώπους, εχωρισα, επηα στην Ικαρια, εχωθηκα στα βιβλία για ενα μινι μεταπτυχιακο, εξαναχωρισα, επερασα ενα τελειο καλοκαιρι με  απειρες βουτιες και πολλα λιτρα κρασι, εχαλασα το στομασιη μου, εμετακομισα στην αλλη ακρη του νησιου, επερασα ακομα ενα τελειο καλοκαιρι με πολυ λιγοτερο κρασι τζε πολλες βολτες κατω που τα αστερια, ενα δυσκολο σχετικα χειμωνα τζε να μαι παλι πισω τζαμε που εξεκινησα. Ακριβως στο ιδιο σημειο, λιγα μετρα μακρυα που την ιατρικη σχολη.
5 Αυγουστου η ορκομωσια, 5 Σεπτεμβρη επατησα το ποδι μου στην Ικαρια για το αγροτικο, 5 του Μάρτη εγκατελειψα την Ικαρία για την ειδικοτητα. 5 χρονια μακρυα που την Αθηνα τζε τωρα παλι πισω για τον δευτερο γυρο. Ατε, σε καλο να μας βγει.

φωτογραφια βγαλμενη πολυ πριν την ορκομωσια σε μια τυχαια βολτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: