Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Θυσία στην επιστήμη

Εχτες τη νύχτα ακολούθησα την ομάδα της κλινικής που παρακολουθώ σε ενα ενδιαφέρον πείραμα πάνω σε γουρούνι. Ηταν πολλά δυνατή εμπειρία μπορώ να πω, επήρα μια γευση για το πως γίνονται τουντα πειράματα, και οντως εν κάτι χρήσιμο και ουσιώδες για την επιστήμη,οσο και να φαίνεται σκληρό για τα ζώα. Η ομάδα η συγκεκριμένη αποτελείται απο 25αρηδες που αφιερώνουν απειρες ωρες πάνω στην ερευνα,πειραματική και κλινική, και ειλικρινά ενεξαναείδα πιο πορωμένους ανθρώπους. Επεράσαμεν καλά τελοσπάντων, ηταν εξαιρετικά ενδιαφέρον το πείραμα, επαραγγείλαμε τα σουβλάκια μας, εκαταγράψαν τα δεδομένα τους, και είχαμε και μες τα πο8κια μας ενα γουρουνάκι που εξέμεινε και εγυριζε μες το εργαστηριο μυρίζοντας,γρυλίζοντας και κατουρώντας. Ουλλοι ερωτευτήκαν το τζιμέσα και εφωνάζαν τον Μακη, 7 ημερών παχουλός και ροδαλός, επεριέφερεν την αστεία του μύτη ανάμεσα στα πόθκια μας.


Και σήμερα βλέπω τουτο και πεθανίσκω που τα γέλια





Μεν φανταστείτε οτι εχω σκοπο να ασχοληθώ με ερευνα,εγω εν που σπόντα που εβρέθηκα τζιμέσα, αλλά οτι έχει μια μαγεία εχει την.

Ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική του βάλλω δαμέ οτι εν θέλω να ξεχάσω, αφιερώνω αυτό το ποστ στους Μακηδες αυτού του κόσμου. Θυσία στην επιστήμη...

υ.γ. : για να παίξετε το παιχνιδάκι δεξια αριστερα κινείται η σύριγγα και με το space εμβολίζετε το γουρουνάκι.

Το παιχνιδάκι ειναι ευγενική προσφορά του Κωστα μου.

13 σχόλια:

Μόχα είπε...

Εν καταφέρνω να παίξω;p

Μόχα είπε...

Τελικά εκατάφερα τα αλλά δυσκολεύκουμαι;p

Ανώνυμος είπε...

HA epetyxa se !! ;p Αρέσκει μου που κάμμει κ θόρυβο άμα το πετυχαίνεις.
Έτσι, να μας γράφεις τις εμπειρίες σου να παίρνουμε θάρρος κ δύναμη εμείς οι μικρότεροι (τωρά που κοντεύκει κ η εξεταστική) ;p

Unknown είπε...

MAKI katse ena topo! Χαχαχαχαχα!! Εφύρτηκα, εν τέλειο το παιχνίδι

ρίτσα είπε...

μακ(Η)άβριο!!

Ανώνυμος είπε...

H dikh mou empeiria me peiramata htan polla odyniri kathos thymamai mia mikroskopikh strigklia na vgainei apo to kakomoiro to pontikaki ena deuterolepto prin vgei h psyxh tou. Oute na to skeftomai en thelo.

PS. Eshesa gelio me to paixnidi :D

Sike είπε...

εμένα απαγορεύει μου το κομβούτερ μου να παίξωωω!! :((((((

πέρκι να εδιούσετε τζιαι του Μάκη που τα σουβλάκια σας...

evlampia είπε...

ναι το παιχνίδι εν δύσκολο γενικά, εν μας αρέσκουν τα ευκολα πράματα εμας είπαμε!!

Ανώνυμος είπε...

hahahhaha 8eos o kostas

Ανώνυμος είπε...

Polla farmaka ta opia eperasan san asfali farmaka ta piramata sta zwa, otan exrisimopiithikan se anthrwpous i anthrwpoi i epethanan i ixan polla sovara provlimata. I dikeologia pou exrisimopiisan i dikigoroi iperaspisis sta dikastiria, itan pws structurally ta zwa ine diaforetikis kataskevis apo ton anthrwpo. Ke afto ''evgale'' tis farmakoiatrikes eteries ke organismous ''katharous''. Ara, ta piramata sta zwa ine axriasta.
Exw ena polla kalo arthro tis agglikis farmakoviomixanias me tis statistikes twn teleftewn xronwn oso afora to poso axrista pragmatika ine ta piramata sta zwa. En polla megalo to arthro ke den tha katsw na to kamw type, parola tafta an kegese na mathis isws sto mellon pou tha exw parapanw kero na psaksw sto internet an iparxoun i siggekrimenes statistikes.

Iparxi ke enas allos organismos, to Dr Hadwen Trust o opios doulefki polla kala vriskontas enallaktikes lisis, i opies den thetoun se kindino oute tin igia twn athrwpwn me axriasta piramata se zwa, oute theti se esxrous vasanismous ta zwa. En kalo i neoi epistimones na exoun is gnwsi tous tis nees texnologies pou mas epitrepoun na erevnoume xwris na vasanizoume.

Den exi kanenas to dikewma na vasanizi kanenan. To pws simperiferomaste se ekinous pou ine sto eleos mas, ite ine pedia, ite ine zwa, ite ine exmalotoi polemou ke outo katheksis, dixni tin piotita ke tin igia tou eswterikou mas kosmou.
O Theodor Adorno ipen ''Auschwitz begins wherever someone looks at a slaughterhouse and thinks they are only animals''.

Otan exis ligi wra sti diathesi sou, des to Earthlings.
Mporis na to kanis download edw: http://veg-tv.info/Earthlings

En exw na pw kati allo, peran tou oti ''love, is liberation''.

Na se kala, je makari i neoi epistimones na aniksoun ta mathkia tous ospou en gliora, je na siniditopiisoun ti ginete giro tous.

Filika,
Evangelia.

Ανώνυμος είπε...

Isterografo: den prokite na mpw se dialogo panw sto siggekrimeno thema. Exriastika na mazepsw polli psixremia gia na sintaksw to post mou panw.
To mono pou tha ithela, ine para na mpis sto kopo na mou apantisis, na ksodepsis ekini tin wra vlepontas to Earthlings.
Egw en exw kati allo na pw. Oti ixa na pw lei ta to siggekrimeno. An kapios theli na akousi, tha akousi.
Efxaristw gia ton xrono sou.

evlampia είπε...

evangelia seuxaristw poli g to post sou, makari pragmatika sto mellon na apodeixtoun pleon axriasta ta peiramata se zwa k na min xanaginoun, oute se gourounia oute se pontikia oute tpt. men fantasteis oti iparxei kanenas pou to apolambanei...

8a diabasw sigoura to link sou otan vrw xrono.
s euxaristw idietera g tin eugenia me tin opia e8eses ti diafonia sou.

Ανώνυμος είπε...

greetings, sorry for late response alla en exw stathera rantevou me ton kivernoxwro.
To "evlampia" en xaritomeno by the way, kamni mou noitiko sinirmo me to omotitlo asma tou Gianni Gioggarini, rocking the greek pop-rock musical industry during the 80ies.

Apologoume pou eksexasa na diefkrinisw pws to Earthlings ine ntokimanter. Ekama sou link panw gia to pou mporis na evris to download tou dwrean.

To mellon en edw, apla en simferi se kapies siggekrimenes farmakoiatrikes eteries na to dextoun katholika.
Ena kalo paradigma en to Dr Hadwen Trust pou anafera panw, i istoselida tous an thelis na tin diavasis ine:

http://www.drhadwentrust.org.uk/

an se endiaferi ekino pou diavasis ke tha itheles parapanw plirofories/updates gia tin epistimoniki ke iatriki tous erevna iparxi episis newsletter tou organismou sto opio mporis na kamis subscribe edw:

active@drhadwentrust.org

apla vale sto subject to eksis: subscribe me to e-news, ke tha sou stelnoun updated plirofories gia tis erevnes.

Vriskw polla endiaferon tin proseggisi sou panw, oti "en to apolamvannoun". Nomizw oti touti i proseggisi proerxete apo tin iposiniditi elpida mias evgenikis psixis, distixws omws ta pramata enen panta etsi.

Kserw ti sou lew, giati ekama doulia (doulia=aktivismos) me diafores organwsis je ida polla.
Pramata pou ida mesw organwsewn opws to SHAC ke to SPEAK ekaman me na thelw na piasw to dikanno i to ouzi. Oxi apla "apolamvannoun to kapioi", alla etixan mas ke periptwsis pou sta primates eginontan epemvasis me nisteri xwris anesthitiko, ke ta beagles ta mwra eppouniariskan ta mes ta moutra prin tes epemvasis epidi elassan pou to fovo tous.
I defteri i periptwsi, i opia esineviken sto HLS ekatagrafike me krifi camera, epidi i mia apo kopelles pou edoulevan eki itan dipli praktoras apestalmeni apo organismo prostasias twn zwwn.
An psaksis sto youtube to trailer tou "Behind the mask", iparxi mesa to peristatiko.
Opotan to "en to apolamvannoun", en to dexome. Distixws.

Parola tafta, itan kalo pou emilisamen politismena ke antallaksamen kapies apopsis me psixremia.

Na se kala, and take care